Old Skool Seizoen afsluiter

Geplaatst 15/03/2017
Bastiaan van der Staay

Alta Badia sluit dit jaar het seizoen voor de derde keer af met een heel erg leuk event: the skicarousel vintage party.

Het einde van het seizoen nadert. Aan de ene kant jammer maar ook weer een geweldige tijd. Lange dagen, lange schaduwen en minder koud. En juist in Italië weten ze daar wel raad mee. Hun geweldige kunstsneeuw kunsten maken het mogelijk lang door te gaan, al is het misschien over een witte loper maar daar staat weer het Dolce Vita tegenover. Het heerlijke eten uit de Italiaanse keuken en de prachtige wijnen uit Süd Tirol. 

undefined

En Alta Badia, Süd Tirol, maakt daar op zaterdag 1 en zondag 2 april nog iets speciaals van.  Zowel op- als off piste, overdag en ’s avonds worden allerhande events georganiseerd onder het thema: als het maar oud is. 

undefined

Heb je nog leren skischoenen?

Heel het dal staat dan in het thema vintage skiing. Geen carve ski’s maar wel lekkere lange latten, schoenen met achter instap (de eerste dan) of beter nog: leren ski schoenen. En niet te vergeten de schitterende skipakken van welleer. strakke zwarte broeken in de schoen of de geweldige veel kleurige ski overall’s! Je kunt helemaal los gaan. 

undefined

Ieder deelnemend café of restaurant kiest een specifieke periode terug in de tijd en past deze daar zo goed mogelijk op aan. Qua aankleding, menu en muziek. En niet alleen in de dorpen van Alta Badia maar ook in de hutten op de pistes zal dit principe worden toegepast. Je kunt dus van era naar era skien, een soort levend geschiedenis boek maar dan heel gezellig. 

Bamboo palen

Zondag wordt er bovendien een wedstrijd georganiseerd op de La Para piste. Een slalom met nog echte bamboe palen (die doen pijn ls je er tegen aan knalt) en de lift is nog zo’n beetje de enige ankerlift in het gebied. Iedereen kan meedoen onder één restrictie: geen carve ski’s maar de echte oude lange latten. Inschrijven kan gewoon bij aankomt op de piste. 

Concours d'elegance

Na de wedstrijd is er uiteraard de prijs uitreiking maar tevens een style contest. Dus naast prijzen voor de beste skiers (op oude meuk) kun je prijzen winnen voor de beste outfit. 

Kijk snel of je nog mee kunt doen en als je gaat stuur ons tijdens of nadien nog even je foto’s door (dat mag dan wel digitaal).

foto's: © Freddy Planinschek

Tags
alta badia
italie
Süd Tirol
Advertorial
Met korting naar seizoensafsluiting Ischgl

Net als voorgaande jaren wordt ook dit jaar het winterseizoen van Ischgl door een grote naam afgesloten. Met een spectaculair optreden van de beroemde Italiaanse rocker Zucchero, op 30 april 2017, belooft het weer een spectaculair feest worden.

Advertentie

Video van de dag

Advertentie