• Artikelen
  •  Review xionpg freeride long sleeve jacket bermuda

Review: XionPG Freeride Long Sleeve Jacket & Bermuda

Geplaatst 15/03/2017
Hayco Volkers

Het maakt niet uit welke leeftijd of ervaring, bescherming is een essentieel aspect als het gaat om outdoor/action sports. Gelukkig beseffen steeds meer sporters zich dit. Zo is de helm al niet meer weg te denken bij skin en snowboarden, sterker veel wintersport gebieden verplichten het zelfs. Als het aan mij ligt ben je wel een ontzettende druiloor als je piste op gaat zonder hoofdbescherming!

Een mooie (revolutionaire) ontwikkeling is die van de ‘body protection’. Rug, schouder, knie en elleboog beschermers zijn er al een tijd, maar vaak ziet het eruit als een hockeykeeper en is de bewegingsvrijheid niet optimaal.

Ik heb het XionPG Freeride Long Sleeve Jacket en Freeride Bermuda een paar dagen intensief gebruikt afgelopen november tijdens skiën en snowboarden in Hintertux (Oostenrijk). De Xion PG set heeft flink wat moeten doorstaan deze drie dagen. Het dragen van bescherming is natuurlijk geen vrijbrief om je ‘brainless’ van een berg af te storten, maar bescherming kan wel serieuze blessures te voorkomen. Ik heb het Freeride Long Sleeve jacket en de Freeride bermuda – specifiek ontwikkeld voor skiën en snowboarden – gebruikt en is voor mij een vaste set voor de wintersport geworden. Gezien de kwaliteit, kan ik ervan uitgaan dat de bescherming voor Mountainbiken van dezelfde kwaliteit is.

Lees de review op GearLimits

Tags
gearlimits
review
Wintersport
Advertorial
Met korting naar seizoensafsluiting Ischgl

Net als voorgaande jaren wordt ook dit jaar het winterseizoen van Ischgl door een grote naam afgesloten. Met een spectaculair optreden van de beroemde Italiaanse rocker Zucchero, op 30 april 2017, belooft het weer een spectaculair feest worden.

Advertentie

Video van de dag

Advertentie