• Artikelen
  •  Doe mee met de rfi 900 uphill challenge in lech

Doe mee met de Rüfi 900 Uphill Challenge in Lech

Geplaatst 12/03/2017
Pauline van der Waal

Heb je 1 april nog niks te doen of ben je toevallig in de buurt van Lech? Begin dan maar vast je kuiten te trainen voor een pittige uitdaging!

In Lech en Zürs weten ze wel een wedstrijdje te organiseren. Eerder schreef ik al over Der Weisse Ring, oftewel de enige skiwedstrijd waar je ook moet klunen, maar op 1 april kun je ook weer genieten van wat moois: de Rüfi 900.

Te voet de steilste skiroute… omhoog!

Inderdaad, je leest het goed: je moet een van de steilste skiroutes ter wereld te voet bedwingen. Hoe en met welke uitrusting mag je helemaal zelf weten, zolang je maar niet gebruik maakt van een hulpmotortje. Lijkt mij overigens geen overbodige luxe aangezien er een stuk 78% hellingshoek inzit… Maar goed, of je nou op toerski’s, langlaufski’s, sneeuwschoenen of hardloopschoenen met spikes naar boven knalt, het mag allemaal!

Iedereen mag meedoen

Natuurlijk zullen de geoefende klimmers in no-time boven zijn, maar wanneer je gewoon een hobbywandelaar bent, kun je je evengoed inschrijven.
Alle deelnemers starten tegelijkertijd vanaf de Kirchplatz in Lech op 1444 meter hoogte, via Stubenbach naar de Rüfikopf op 2350 meter. De totale lengte van de tocht is 6 kilometer en je bedwingt dan 960 hoogtemeters.

Of je bent gewoon toeschouwer

Gaat het je allemaal wat te ver? Niet getreurd, je kunt ook gewoon lekker op het zonneterras van het panoramarestaurant op de Rüfikopf gaan zitten en de deelnemers binnenhalen. En tjsa, Lech zou Lech niet zijn als ze er ook nog eens een mooi feestje aan wijden, dus na de prijsuitreiking is er eerst live muziek en vervolgens een DJ.

Doe mee!

Wil je meedoen? Je kunt je aanmelden via de pagina van Lech-Zurs. Tot 15 maart maak je nog gebruik van de vroegboekkorting en kost deelname €39,-, inclusief de gondeltocht van de top naar beneden, wat te eten en te drinken en kans op mooie prijzen. Verdere info is ook op de site te vinden.

Tags
Lech
Uphill challenge
Advertorial
Met korting naar seizoensafsluiting Ischgl

Net als voorgaande jaren wordt ook dit jaar het winterseizoen van Ischgl door een grote naam afgesloten. Met een spectaculair optreden van de beroemde Italiaanse rocker Zucchero, op 30 april 2017, belooft het weer een spectaculair feest worden.

Advertentie

Video van de dag

Advertentie